Яке трекінгове взуття вибрати?

Жизнь

Гірський туризм – це захоплива фізична активність, якою залюбки займаються як чоловіки, так і жінки, і тут немає вікових обмежень. Все, що вам потрібно, це помірна фізична підготовка, відповідний одяг і хороша трекінгова взуття від Jack Wolfskin, і ви готові до подорожі. Яке взуття для гірського трекінгу вибрати?

Призначення трекінгового взуття – захистити ноги від травм, холоду, вологи та негативного впливу типу поверхні на комфорт руху. Трекінгове взуття повинне бути зручним, добре стабілізувати стопу і розгружати м’язи. Вони не повинні стискати або слизькати зі стопи. Вони повинні забезпечувати гарне зчеплення з землею і поглинати удари.

Перше, на що варто звернути увагу при покупці трекінгового взуття в Києві – для кого воно призначене. Розділення на жіноче і чоловіче трекінгове взуття не випадкове. Це означає, що в конструкції взуття враховані різниці в будові чоловічої і жіночої стопи. Важливе значення має пора року, в яку ми вирушаємо в похід, і місцевість, по якій ми будемо подорожувати. Легкі і повітряні, низькі трекінгові кросівки стануть хорошим вибором для літа і менш вимогливих експедицій, а високі підійдуть восени і взимку та для походів по складній місцевості (добре стабілізують стопу).

Важливим моментом є твердість підошви і товщина протектора в трекінговому взутті. Чим твердіша підошва і глибше протектор, тим краще взуття зможе подолати складну місцевість. Легке трекінгове взуття з гнучкою підошвою ідеально підходять для швидкої ходьби по м’якій землі. Цей тип взуття рекомендується для початківців туристів і походів по важкопрохідній місцевості. Високе трекінгове взуття слід носити людям, які мають досвід експедицій по важкопрохідній місцевості.

Комфорт і функціональність гірського взуття дуже важливі, але також велику роль відіграє і естетика. Практичне і водночас красиве трекінгове взуття може додати впевненості у собі і підкреслити характер користувача.

Яке трекінгове взуття вибрати?

Адаптація до типу траси

Обираючи трекінгове взуття, також варто враховувати тип маршрутів, на яких ми будемо його використовувати. Чи будуть це гірські стежки, брудні місця чи, можливо, міські походи? Обравши відповідну модель, ми зможемо адаптувати взуття до запланованої діяльності.

Вибір правильного трекінгового взуття – запорука комфорту і безпеки на трасах. Пам’ятайте про правильний розмір, захист від зовнішніх факторів, комфорт, довговічність і адаптацію до типу маршруту. Зробивши правильний вибір, ми зможемо насолоджуватися красою природи під час походів протягом багатьох років, не страхуючись травм.

Balinni — обувь в итальянском стиле

Редакция
Оцените автора
BYBANNER.COM