Кухонна плоска витяжка

Обзоры

Коли купується плоска витяжка для кухні, пам’ятайте, що вона матиме невелику продуктивність і відсутність функції видалення надлишкової пари. Однак це врівноважується можливістю встановити обладнання в будь-якому місці на кухні, вибором методу фіксації (на стіні, на нижній частині однієї з шафок), простотою монтажу та вигідною вартістю при покупці.

Кухонна плоска витяжка

Низький шум, що не дратує

Кухонна плоска витяжкаЧому кухонна плоска витяжка вважається зручнішою у використанні? Тут не потрібно формувати складну схему видалення повітря. Вважається, що нормальний звук під час роботи пристрою – 40-42 дБ. Орієнтовно він ідентичний шуму від працюючого холодильника.

У ряді інших моделей виникає необхідність відведення повітря у вентканал. Робиться це за допомогою труб, кожен метр яких збільшує гучність при роботі витяжки на 3 дБ. Адже не завжди виходить розмістити прилад, що очищає, ближче до будинкової вентиляції. Коли комунікації доводиться розміщувати під кутом, це також негативно впливає на звуковий фон. Альтернативне застосування гофротруби не вирішує проблеми.

Висота монтажу

Зробивши виміри варильної поверхні (робочої зони плити), ви швидко дізнаєтеся, якими мають бути габарити плоскої витяжки. Дозволяється купити пристрій розмірами трохи більше, але не менше.

На якій висоті краще ставити уловлювач? Відразу відкиньте поради тих «гуру», хто поважно розповідає, що це не має значення. Дуже має! Як думаєте, багато повітря зможе захопити витяжка, розташована на висоті 1,5 м і вище? Адже потік, що піднімається від каструль та сковорідок, має повністю захоплюватися фільтрами.

А якщо розміщувати витяг дуже низько, близько 0,5 м на плитою? Вам буде незручно готувати. До того ж пара і розпечена олія потраплять на шкіру.

Оптимальною висотою розміщення витяжки буде така: для газових плит – 0,75-1м, для електроплит – 0,65-1м.

Тип виконання команд

• Механічне керування

Тут все просто: натискати кнопки, повертати перемикачі. Підходить для людей, які невибагливі до зовнішнього вигляду обладнання. Основна їх мета – заощадити.

• Електронне керування

Відображає команди на дисплеї, надається вибір програм, спостерігається висвічування індикаторів.

• Сенсорне

Для покупців, які обирають комфорт. Кнопки вбудовані в панель, можна керувати через ДУ. При активації кнопок без пульта руки повинні бути сухими. У плоских витяжках такий функціонал трапляється рідко.

Для маленької кухні подібна витяжка від «Вентолюкс» стає продуманим вибором. Рециркуляційні моделі зручні при нестандартній архітектурі стін, старій вентиляційній шахті, що не справляється з якісним та швидким відведенням повітря.

Кухня – центр жизни офиса

Редакция
Оцените автора
BYBANNER.COM